عدالتخانه متهم میکند: دادستانی شهرهای اردبیل، قم و تهران مسئول تسهیل نقض حق حیات دانشآموزان
عدالتخانه زن زندگی آزادی، حسن غریب، دادستان عمومی و انقلاب شهر قم، علی صالحی، دادستان عمومی و انقلاب شهر تهران و سید عبدالله طباطبایی، دادستان عمومی و انقلاب شهر اردبیل را به تسهیل نقض حق حیات دانشآموزان و اصل ممنوعیت شکنجه علیه آنان متهم میکند.
این افراد متهم هستند که در مقام دادستان با عدم انجام وظیفه خود در شناسایی مسئولانی که در مسمومیت دانشآموزان دختر نقش داشتهاند و همچنین عدم تشکیل پرونده کیفری برای آنها، در نقض حق حیات دانشآموزان و اصل ممنوعیت شکنجه علیه آنها مشارکت داشتهاند.
اولینبار در تاریخ ۹ آذر ۱۴۰۱، خبر مسمومیت دانشآموزان دختر در مدارس منتشر شد. این مسمومیتها که از شهر قم شروع شد به شهرهای دیگر کشور هم گسترش پیدا کرد. ویدئوهایی از مدارس شهرهای قم، تهران و اردبیل منتشر شده است که نشان میدهد نیروهای اورژانس در این مدارس مستقر شدهاند و به دختران دانشآموزی که دچار مشکلات تنفسی هستند، برخی بیهوش روی زمین افتادهاند و برخی حالت تهوع دارند، امدادرسانی میکنند.
به عنوان نمونه در ۲۲ آذر ۱۴۰۱ به هنرستان دخترانه حرفهای نور در قم حمله شیمیایی شد. در این حمله حداقل ۵۱ دانشآموز به بیمارستان منتقل شدند. در ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ به دبیرستان دخترانه بهاران در اردبیل و دبیرستان دخترانه سیزده آبان در تهران حمله شیمیایی شد و تعدادی از دانشآموزان به دلیل مسمومیت، با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شدند.
تاکنون مامورانی که در حملات شیمیایی به مدارس نقش داشتهاند و مقامهای بالاتر آنها برای مشارکت در سرکوب دانشآموزان پاسخگو نشدهاند. اما عدالتخانه، گزارشها و اسناد معتبر مربوط به وقوع نقض شدید حقوق بشر در مدارس را تایید کرده است.
عدالتخانه بر پایه اسناد تاییدشده، پرونده این متهمان را تکمیل کرده است و به کمیته حقیقتیاب سازمان ملل و سایر مراجع بینالمللی فرستاده است.
اگر اطلاعات بیشتری درباره این متهمان و دیگر مسئولانی که در حملات شیمیایی به مدارس سراسر کشور نقش داشتهاند دارید، با عدالتخانه زن زندگی آزادی تماس بگیرید:
تلگرام عدالتخانه زن، زندگی، آزادی:
@Edalatkhaneh1401
اینستاگرام عدالتخانه زن، زندگی، آزادی:
_Edalatkhaneh@
توییتر عدالتخانه زن، زندگی، آزادی:
@edalatkhaneh
واتزاپ و سیگنال عدالتخانه زن، زندگی، آزادی:
۰۰۴۴۷۷۷۰۰۵۷۰۰۷
ایمیل عدالتخانه زن، زندگی، آزادی: